Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владая и Княжево благодарят на Столична община, че свърши част от работата си

20 декември 2017, 13:11 часа • 3117 прочитания

Столична община откликна на призива ни и постави светофар непосредствено при Александров мост на бул. „Цар Борис III”, при ул. „Мала кория“ с което да улесни пресичането на пешеходци, съобщават от Инициативен комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево.

Припомняме, че жителите на Владая многократно протестираха заради липсата на светофар в участъка между кръстовищата на бул. "Цар Борис III" и ул. "Мала кория" и бул. "Цар Борис III" и ул. "10-ти километър", но досега Столична община предвиждаше да изгради повдигната пешеходна пътека, което, според хората, нямаше да реши проблема. Освен това, хората желаят да има улично осветление във Владайското дефиле.

Друг проблем за местните хора е, че „пътят от националната пътна мрежа Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването. Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София – Перник“, припомнят от Инициативния комитет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес