Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"В следващите години" София може да доживее обществени гаражи

15 декември 2015, 07:14 часа • 3021 прочитания

Облекчение за живеещите в София, които имат автомобили и нямат къде да ги паркират - това предвижда Столична община. За целта общината планира да построи два обществени гаража в два жилищни района на столицата, информира в. "Сега". Това стана ясно на публично обсъждане на бюджета на София за 2016 г., проведено с преподаватели и студенти в СУ.

"Следващите години искаме в един или два жилищни района да можем да направим обществени гаражи, където хората да си паркират колите, защото в част от кварталите на София хората няма къде да си държат колите", заяви зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. По думите му е още рано да се каже за какви суми става въпрос.

"Трябва да се опитаме експериментално да се направят някакви условия за по-добро паркиране и да се потърси малко по-висока степен на дисциплинираност относно местата, на които е позволено паркирането", посочи Барбалов. "Имаме отредени места точно за строителство на такива паркинги. Въпросът е да успеем да го финансираме", уточни той и допълни, че за финансирането на този проект може да се търси и вариант с публично-частно партньорство.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес