Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В "Младост" готвят нов протест, докато Фандъкова говори успокояващо

31 август 2016, 12:59 часа • 4278 прочитания

Нов протест заради прекомерното застрояване в столичния квартал „Младост“ се подготвя за 12 септември. Протестът се организира чрез Facebook.

"Приканваме всички жители на Младост 1, 1А, 2, 3 и 4 да дойдат и заяват своето недоволство от презастрояването и бетонирането на кварталът, в който живеем. Припознаваме проблемът със застрояването на парк "Въртопо" и като наш проблем, така че всички, които желаят "Въртопо" да остане парк не само на думи – заповядайте при нас на 12.09.2016 г. (бел. ред. - Парк "Въртопо" се намира между кварталите "Мусагеница", "Дървеница", "Студентски град", "Младост 1" и "Младост 2". Има обаче терени, предимно в район "Студентски", които са частна собственост и собствениците им искат да строят). Нека заедно да кажем и покажем, че инвеститорските интереси са важни, но по-важни са здравето и интересине на обществото, на живеещите, работещи и плащащи данъците си в този район", гласи призивът.

Припомняме, че на 15 август тази година живеещи в "Младост" тръгнаха на протест заради конкретно засторяване на зелена площ и на детска площадка. Скандалът доведе до oставката на кметицата на район "Младост" Цвета Авджиева, която беше избрана на поста като кандидат на ГЕРБ, но с преференция.

Днес (31 август) по въпроса с "Младост" столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира с доста по-оптимистичен тон. Тя посочи че трябва да има промени в Общия устройствен план. Главният архитект има тази задача, а общинските съветници, заедно с граждански организации, ще го разгледат и евентуално одобрят, стана ясно от думите на столичния кмет пред Нова телевизия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес