Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В "Красна поляна" отбелязват 1 година от началото на протестите срещу мръсния въздух

13 февруари 2018, 08:08 часа • 957 прочитания

В столичния квартал "Красна поляна" ще отбележат една година от началото на протестите там. Ще го направят отново с протест днес, 13 февруари, в 19:00 ч. на бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич", предаде БГНЕС.

В продължение на една година район "Красна поляна" в град София наброяващ 68 хиляди души - крещя, вика, протестира и се задушаваше в отрова ежедневно заради безхаберието на институциите, казват организаторите и заявяват: "Борбата ни продължава!"

"На този безброен по ред за нас живущите в този район протест, всички присъстващи, ще подпишем петиция до омбудсмана Мая Манолова. В нея ще поискаме рестарт на преговорите от миналата година и подновяване на диалога със столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата “Селище на строителя”, чрез посредничеството на Омбудсмана”, казват организаторите.

Те посочват, че ще настояват за три основни неща. Първото е проект за решение на Столичен общински съвет с който да се определи краен срок за премахване на Виетнамските общежития. Сред исканията са им и план за усвояване на освободения терен съобразен напълно с волята и съгласието на живущите в район "Красна поляна".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес