Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Божурище започна изграждането на нов парк (СНИМКИ)

07 август 2024, 14:25 часа • 38 прочитания

На светлия християнски празник Преображение Господне в община Божурище се състоя първа копка по изграждането на нов парк на територията на общината. 

Парковете са сърцето на градската среда, местата, където семействата се срещат, децата играят, а хората релаксират и се наслаждават на природата.

Паркът няма да бъде само място за развлечение, а с времето ще се превърне в истински зелен оазис в средата на града, както казах и по-горе ще бъде - белия дроб на Божурище.

Теренът ще предложи на посетителите освен зеленина и красива природа - разнообразни активности за всички възрастови групи. Планираме да изградим детска площадка, спортна комбинирана площадка, места за пикник и отдих - беседки, пейки, алеи за разходка и специални зони за рекреация.Така всеки съгражданин ще намери нещо, което да го привлече да посещава мястото.

Освен това, изграждането на тази зелена зона ще има и значителни екологични ползи. Ще насърчим насаждането на дървета и растения, които ще подобрят качеството на въздуха в града. Освен това, целим да надградим качеството на живот на живущите в града. Смятаме, че това място ще се превърне в любимо на малки и големи.

Проектът предвижда етапност на изпълнение, като строително-монтажните работи ще се изпълнят на два етапа Първият етап обхваща СМР по части:

- Архитектура - пътна, конструктивна

- Геодезия - електрическа;

Вторият етап засяга СМР по части:

- Паркоустройство и благоустрояване, и ВиК - поливна система;

Категорично следвам плана си за преобразуването на община Божурище в модерна, просперираща и красива община, пред мен стоят ясно начертани приоритети и визии, които доказано изпълнявам с последователност и отговорност към всички Вас - Нас!

Още: Община Божурище започва проучване на потенциала си за туризъм

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес