Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учителката, насърчаваща правосъдие с шамари при малки деца, ще бъде наказана

12 април 2017, 09:35 часа • 9421 прочитания

Поисках обяснение в писмен вид от възпитателката. То гласи, че видяла децата да се скупчват, видяла, че плачат и разбрала, че 3-годишната Карина ударила едно от по-малките деца, момченце. Възпитателката признава, че накарала момченцето да си върне на Карина с шамар в лицето. Това обясни директората на 78-ма детска градина в София Светла Кенанова относно скандален запис, в който се чува как учителка от подопечната ѝ градина кара едно от децата „да си върне” на Карина, като я удари в лицето.

От думите на директората стана ясно, че възпитателката ще понесе дисциплинарно наказание, може би предупреждение за уволнение, и няма повече да води групата на Карина. Досега срещу нея не е имало сигнали, уточни Кенанова, която покани Нова телевизия тази вечер на пролетно тържество в градината. Мисля, че този случай е единичен, допълни Кенанова.

Не съм спокойна да пускам дъщеря си на детска градина, заяви майката на Карина – Полина Маркова. Тя изрази съмнение, че ако случаят не беше стигнал до медиите, щеше да има такова решение. От няколко месеца Карина е ходила с нежелание на градина, а майката посочи, че е имала съмнения, че и в други случаи се е стигало до „правосъдие с шамари”. Бащата пък коментира, че повечето такива случаи се потулват, защото „всички знаем как се кандидатства за детска градина”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес