Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турският посланик и Столична община поздравиха българския екип, спасил животи в Адана (СНИМКИ)

14 февруари 2023, 16:18 часа • 1030 прочитания

Посланикът на Турция у нас н.пр. Айлин Секизкьок, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Дончо Барбалов и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев се срещнаха с българския екип, който в събота се върна от Адана.

Там българите бяха сред първите, притекли се на помощ на пострадалите от земетресенията в югоизточната част на Турция.

"Аплодисменти за нашите герои от екипа на Красимир Димитров – ръководител на дирекцията и нашите приятели от Планинската спасителна служба и пожарната. Те проявиха мъжество и на терен успяха не само да спасяват човешки животи, да помагат на бедстващите, но и да дадат надежда в тъжните дни на нашите комшии", написа във Facebook Георгиев.

Посланик Секизкьок емоционално благодари на екипа за оказаната помощ. Членовете му "доказаха колко добре обучени и тренирани" са, благодарение на което "ние можем да се справяме добре при ситуации в града и да оказваме помощ и съпричастност на всички нуждаещи се. Гордея се с тях!", написа Георгиев.

"Разказах на нейно превъзходителство за лавината от дарения, които не спират да пристигат от гражданите на София и близките градове в пунктовете, които разкрихме. Помощта много скоро ще бъде изпратена към нуждаещите се, а всички ние продължаваме да се молим за нашите съседи", добави още председателят на столичния парламент.

Жертвите само в Турция са вече близо 32 хиляди, още хиляди загинаха в Сирия, а изпод отломките са били извадени над 8000 души, обяви днес турският президент Реджеп Ердоган.

Снимки: Facebook.com/Георги Георгиев

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес