Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три природни парка ще участват във фестивала "Зелени дни" в София

29 септември 2016, 13:05 часа • 485 прочитания

За седма поредна година Дирекциите на Природен парк “Врачански Балкан”, „Българка“ и „Русенски Лом“ към Изпълнителна агенция по горите ще вземат участие във фестивала “Зелени дни 2016”. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Събитието ще се проведе от 30 септември до 2 октомври 2016 г. в гр. София в пространството между Народния театър и площад „Александър Батенберг“.

Целта на изложението е популяризирането на екологичния и селски туризъм, употребата на био продукти и храни и стимулиране на био производството в страната.

Дирекциите на парковете ще представят възможностите за туризъм в защитените територии, както и възможностите за организирането на образователни дейности с младежи и доброволци. Природозащитната и образователна дейност ще бъде демонстрирана с организирането на специално работно ателие „На среща с лешоядите”, което ще се проведе на 2 октомври от 11.00 часа.

Основна цел на форума „Зелени дни“ е да запознае столичани и гостите на града с разнообразни начини за отговорно използване на природните ресурси и устойчиви бизнес модели, както и създаване на трайна промяна в обществените нагласи в полза на уважение към културното и природно наследство и живите традиции на България.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес