Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Транспортната комисия в София ще обсъжда цената на билета

04 април 2016, 08:01 часа • 1803 прочитания

Днес Комисията по транспорт в Столичния общински съвет за първи път ще заседава по предложението поскъпване на цената на билета за градски транспорт.

Припомняме, че Центърът за градска мобилност (ЦГМ) предлага цената да се вдигне от 1 лв. на 1,60 лв.

По разчети на ЦГМ това е реалистичната цена на билета. Целта е да се насърчи използването на дългосрочни документи за пътуване.

Цените на всички абонаментни карти се запазват. С цел намаляване на цената на пътуването за хората, които редовно използват обществен транспорт, се предлага въвеждането и на нова месечна карта - "метро плюс" - за метро и една линия наземен транспорт на цена от 43 лв.

На 1 април Общински съветници от БСП, Коалиция "Сердика" и граждани излязоха на протест пред сградата на Столичната община срещу повишаването на цената на билета за градски транспорт от 1 лев на 1,60 лева, предаде БНР.

"Това увеличение с 60% е огромно. Кога на хората заплатите с толкова ги увеличават?! Това е просто непосилно и ще афектира големи маси от софиянци, които просто като ползват по няколко билета на ден - това ще им отнеме голяма част от дохода", казаха протестиращи.

"Това не е ли подигравка? Какво ще правим ние? Аз не мога да пътувам и половин месец. Имам син, който в момента е безработен и той трябва да пътува и той с билетче от 1,60", коментираха още недоволни.

 

 

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес