Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столичният бул. "Черни връх" става четирилентов

06 декември 2015, 14:00 часа • 3962 прочитания

Столичният булевард "Черни връх" ще бъде разширен. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова в интервю пред националната телевизия. Тя отговори на въпрос от зрител дали не е по-удачно движението по натоварения път да става еднопосочно - сутрин към центъра, вечер - към Околовръстното.

"В плановете ми е "Черни връх" да стане четирилентов", посочи тя, без да уточни срокове и цена на обществената поръчка. По думите й разширението ще стане по цялата дължина, до Южната дъга на околовръстното шосе.

На последното заседание на общинската транспортна комисия съветникът от Реформаторския блок Прошко Прошков ("Движение България на гражданите"), който е бивш кмет на район "Лозенец" и жител на квартала, съобщи, че ситуацията с предвижването се е влошила. По думите му местата за паркиране са малко и много от шофьорите спират на неправилни места, което затруднява излизането с автомобил от квартала, както и предвиждането по основната артерия бул. "Черни връх".

Част от "Лозенец" е свързан и с метрото, като през 2016 г. предстои да се открие и станцията до кв. "Хладилника" точно по бул. "Черни връх".

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес