Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столичната община и ОП „Екоравновесие“ с кампания за ползите от кастрацията на домашни кучета

10 юли 2023, 12:43 часа • 1421 прочитания

Започва кампания на Столичната община и ОП „Екоравновесие“, насочена към ползите от кастрацията на домашни кучета. Това съобщиха от Столичната община, цитирани от БТА. Кампанията цели запознаване с ползите от кастрация на домашните кучета, както и информиране на собствениците за необходимостта да регистрират и декларират своя домашен любимец. 

Кампанията ще започне днес на ул. „Търговска” в Нови Искър от 17:00 ч. В рамките на месец и половина собствениците на домашни кучета, живеещи в район „Нови Искър“, ще могат да се възползват от безплатна кастрация, обезпаразитяване и регистрация на кучето си. Всеки, който притежава куче, ще има възможност да се информира къде може да заведе своя домашен любимец и да получи образователни материали, обясняващи ползата от кастрацията. Представители на Столична община, „Екоравновесие“ и районната администрация ще бъдат на разположение за въпроси. 

Такава инициатива ще има до края на годината и в районите „Кремиковци“ и „Слатина“. 

ОЩЕ: Кастрират безплатно дворни домашни кучета

Общо 133 кучета са осиновени от приютите на Общинското предприятие „Екоравновесие“ през първите два месеца на тази година. За този период с цел намаляване на популацията на бездомни животни са кастрирани 281 кучета. Продължава и кампанията за кастриране на дворни кучета от крайградските райони.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес