Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столична община отново размахва глоби, вместо свършена работа

02 май 2019, 12:21 часа • 1334 прочитания

Санкциите, които са предвидени по договор за забава на реконструкцията на Западен парк, са 42 хил. лв. на ден и съответно за некачествено изпълнение те са 20% и могат да стигнат до 1, 6 млн. лв. Това каза заместник-кметът по околна среда на Столична община Йоана Христова при проверка на реконструкцията на Западен парк, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

"В момента, в който се установи необезопасено съоръжение, веднага се прави предписание и се дава срок, в който да се отстрани и той е почти незабавен", подчерта тя.

По повод сигналите за необезопасените изкопи, Христова коментира, че имат поредица от срещи.

"На оперативките, които правим всяка седмица, този въпрос е повдиган многократно. Работи се и се обезопасяват навсякъде местата, по които се осъществяват строително-монтажни дейности. Факт е, че трябва да подсигурим и преминаването на гражданите, тъй като времето се стопля и съответно има доста повече хора в парка“, каза Христова. Тя подчерта, че се работи постоянно по този въпрос и за това надзорът е на терен, а контролът е постоянен.

"Надзорът предписва, когато има необходимост да се изпълнят допълнително обезопасяващи действия", посочи тя.

Христова подчерта, че отговорността за реконструкцията е споделена между всички участници в инвестиционния процес.

"Има експерти, както на надзора, така и експерти на строителя, разбира се и на възложителя. Всички заедно трябва да положим усилия. Имахме сигнали от граждани и реагирахме. Случва се понякога вечер, когато се мине да се размести нещо, но на следващия ден се отстранява своевременно", каза още тя.

Снимка: архив

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес