Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според арх. Влади Калинов блокът в ж.к. "Сердика" не е опасен

11 октомври 2016, 08:05 часа • 1601 прочитания

"Събота през нощта се чу силен трясък и плочките се разместиха. В неделя подадохме сигнал, но ни казаха, че няма кой да го приеме и трябва да се подаде в работно време." Това каза една от живущите в блока в ж.к. "Сердика", които бяха евакуирани снощи заради съмнения за устойчивостта на сградата.

Казаха, че за сега няма никаква опасност, допълни още жената пред bTV.

"Не зная дали е заради пукната носеща стена. Не зная дали може да е от ремонт. Подадохме сигнала в неделя на дежурен телефон, но ни казаха, че трябва да се обадим в работно време", разказа Мира.

"В блока се кърти непрекъснато. През последните години от жилищата бяха изнесени тонове бетон. Именно това е причината за напуканата носеща конструкция на сградата", коментираха други жители на високия блок.

От своя страна архитект Влади Калинов, директор на "Контрол по строителството" в Столичната община, заяви, че вчера е направен необходимия оглед на сградата и той е показал, че няма никаква промяна на блока спрямо предишни години:

"Специалистите трябва да проверят какво е състоянието. Дали има изместване или не, е абсурдно да се говори и камо ли да плашим хората. Сградата не е опасна за живота на обитателите”, категоричен бе той.

Днес ще бъде направен обстоен оглед на жилищната кооперация.

Снимка: архив

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес