Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разкрития за имотни измами - умишлен палеж изпепели част от архива на Панчарево

13 декември 2016, 07:55 часа • 2939 прочитания

Умишлен палеж изпепели част от архива на Панчарево, където се съхраняват част от документите, по които се води разследване за фалшификация на реституция на имоти в жк "Младост" в София, съобщи bTV. Били са запалени туби с парцали и нафта.

На този етап, тъй като са минали само три дни от началото на досъдебното производство за палеж, не може да се твърди за липсата на документи, заяви началникът на 8 РПУ Валери Симеонов.

По думите му версиите са повече от една, може да се допусне и този вариант  - да има такъв умисъл. В управлението се извършва само една малка част от проверките. Предприели сме организационни охранителни мерки, каза Симеонов.

Припомняме, че става въпрос за случай, в който зелен парцел от 3 декара при 64-та детска градина в „Младост“ 4 е бил реституиран, заедно с четири парцела за над 11 декара. Решението е на поземлена комисия „Панчарево“ – от 1994 и 1997 година, но от Министерството на земеделието (МЗ) казват, че комисията е взела решение, което не е базирано на документи. Посоченото лице, на което се възстановяват земите, както и наследниците му, всъщност не са имали земи за възстановяване – достатъчно основателно съмнение има за това, твърдят от МЗ.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес