Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След малко над месец почва строежът на метрото до "Горна баня"

23 декември 2015, 07:14 часа • 11515 прочитания

Работата по третия лъч на метрото, който трябва да свързва кв. "Левски" с кв. "Овча купел" и кв. "Горна баня" ще стартира в края на февруари догодина, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от в. "Сега".

Строителните работи тръгват от отсечката от Малък градски театър зад канала до "Красно село" и ще включва седем станции - "Парк Заимов", Софийския университет "Св. Климент Охридски", (където ще е връзката с линия 1), "Патриарх Евтимий", НДК (връзка с линия 2), "Пенчо Славейков", бул. "България" и "Красно село". Дължината на участъка е 7 км и той трябва да бъде готов до 2019 година.

Фандъкова обеща строежът да не пречи фатално на трафика в София, предвид факта, че ще се движи през центъра на столицата. Най-тежко се очаква да бъде положението в района около паметника на Патриарх Евтимий, бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", ул. "Георги Софийски" и района на кръстовището на бул. "България" и "Акад. Ив. Евстатиев Гешов". По думите на кмета единствено метростанцията на "Орлов мост" ще се строи подземно.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес