Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

25 април 2024, 12:58 часа • 6196 прочитания

Общинските съветници в София изключиха Благовест Георгиев от комисиите, в които членува. Припомняме, че Георгиев се опита да избяга от катастрофа, отказа и тест за алкохол и наркотици.

Той е преместен в Комисията по гражданско общество. Решението да е точно там е, защото тази комисия работи най-често с гражданите, а и така лично ще може да им обяснява защо не си подава оставката, след като нарушава правилата.

ОЩЕ: "Продължаваме промяната" и кметът поискаха оставката на общински съветник, избягал от катастрофа

Премахнат от всички комисии

"Няма депозирана оставка от общинския съветник Благовест Георгиев, затова нашата група реши да предприеме действия и да го премахне от всички комисии, в които сме го вкарали предварително, плюс Областния съвет за развитние на област София", заяви председателят на СОС Цветомир Петров. 

Припомняме, че по закон всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент. Той не може да бъде изключен и сам трябва да подаде оставката си.

"Единственото правилното действие на Благовест Георгиев е да си подаде оставката като общински съветник от Столичния общински съвет", категоричен е общинският съветник Борис Бонев ПП-ДБ-СС. и обясни, че вече повече от две седмици нямат контакт с него. "По информация той се е почувствал психически нестабилен и е бил в болница. След като нямаше контакт с него, ние няма как да знаем какви са неговите намерения. Видях негова публикация във Facebook, в която казва, че ще си понесе отговорността. Но при това нарушение единствената отговорност е да си подаде оставката от СОС", каза още Бонев.

ОЩЕ: Общинският съветник, блъснал кола и избягал, все още не е подал оставка

Шефът на СОС също очаква Георгиев да си подаде оставката. Той обясни, че не са политическа сила, която може да притиска някого.

Катастрофата

Общинският съветник Благовест Георгиев предизвика катастрофа на 5 април вечерта на кръстовището на бул. "Драган Цанков" и "Кирил Видински". Георгиев напуска местопроизшествието, но малко по-късно е спрян. Той отказва тест за алкохол и наркотични вещества.

От ПП веднага реагираха на новината и излязоха с позиция: „Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес