Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал в "Младост" - бившият главен архитект одобрил строеж на баща си

20 февруари 2016, 17:01 часа • 12930 прочитания

Скандален строителен проект, заради който главният архитект на столичния район "Младост" Стефан Цанков подаде оставка, продължава да се развива безпрепятствено. Това твърдят възмутени граждани в сигнал до Actualno.com.

Става въпрос за строеж на сграда в УПИ IX 507, чийто проектант е Николай Цанков - баща на бившия главен архитект на района. Има дори документи, подписани от Цанков-син, за да може Цанков-баща да реализира проекта.

Случаят Цанков е предаден на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), което би трябвало да успокои обществеността, тъй като логически мислещите граждани предполагат, че строителните разрешителни, издадени при такива обстоятелства са отдавна обявени за нищожни и анулирани. Нищо подобно! Не само, че не са анулирани и не е започнато на чисто, но личният строителен проект на фамилия Цанкови в УПИ IX 507 се изпълнява с ускорено темпо, се казва в сигнала. Гражданите твърдят, че действителното място на строежа не съответства на мястото, определено според Устройствения план на района и на всичкото отгоре вече е 5 етажа, а не 4, както е според разрешението.

Заради всичко това собствениците на етажна собственост в бл. 79 В и бл. 79 в ж.к. "Младост 1" искат незабавно спиране на строителните работи, още повече, че има сигнал от общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера до столичния кмет Йорданка Фандъкова. Фандъкова е назначила проверка чрез дирекция "Общински строителен контрол".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес