Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеон Славчев вярва, че автогарата до "Александър Невски" скоро ще бъде премахната

20 септември 2017, 13:57 часа • 1440 прочитания

Кметът на София Йроданка Фандъкова е поела ангажимент към общинския съветник от "Политическа група 5" Симеон Славчев и към столичани да се реши проблемът с премахването на автогарата пред "Св. Александър Невски". Това каза самият Славчев телевизия "Блумбърг".

"Когато се обединят усилия, гражданската енергия се насочи в правилната посока, когато институциите Столична община, в лицето на кмета г-жа Фандъкова и СОС, разбира се, се обединят, тогава виждаме, че се създава един работещ модел за решаването на проблемите“, заяви общинският съветник.

На сесията на СОС на 14 септември, той получи отговор на питането си към кмета Йорданка Фандъкова за автогарата пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Седмица по-късно вече има реални шансове до средата на октомври проблемът да се реши и автогарата да бъде премахната.

"Надявам се в рамките на две-три седмици действително да бъде той решен и да няма повече автогара пред храм-паметника "Св. Александър Невски". И БПЦ също застана категорично зад това автогарата да бъде премахната", припомни Славчев.

"Нещо, което е много важно и е в контекста на Европейската седмица на мобилността е това, че автогарата пред „Св. Александър Невски“ не отговаря на политиките на Столична община и Столичния общински съвет. В самата програма, която приехме преди по-малко от 2 месеца, за чистотата на въздуха в София, сме заложили ясно политики, които да мотивират ясно гостите на столицата да слязат от личните си автомобили и да използват обществения транспорт. И тук се разминаваме, тъй като виждаме един двоен стандарт към едни автобуси, които са оказаха, че далеч не са само туристически. Моя философия в работата ми като общински съветник и към която се опитвам да се придържам е, че ако планираме София за коли и трафик, ще получим коли и трафик, обаче ако планираме за хората и пространствата, ще получим повече пространство за хората", обясни Славчев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес