Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще сменят акулските перки на "Графа", още не е ясно с какво

28 март 2019, 05:40 часа • 2779 прочитания

"Акулските перки" на ул. "Граф Игнатиев" в София ще бъдат заменени от колчета, като има 4 варианта какви точно да са въпросните колчета, пише в. "24 часа".

Решението най-после да бъдат махнати "перките" дойде след няколко инцидента, при които хора пострадаха сериозно, след като се спънаха в "иновативните ограничители". След ремонта на улицата, който още не е готов, тези ограничители бяха разположени с идеята да ограничават пешеходците да не навлизат на трамвайната линия, след като вече почти навсякъде по "Граф Игнатиев" няма отделен на по-високо ниво тротоар.

Експерти ще избират между 4 варианта за нови ограничители. Решението ще вземе във вторник експертният съвет по устройство на територията, стана ясно на заседанието на архитектурната комисия към СОС в сряда.

Предложените варианти от проектантите от А.Д.А. са габърчета, които можело да се сложат на сегашните ограничители, и 3 вида колчета или боларди - от неръждаема стомана и отразители, лят камък и чугун.

Не само ограничителите, но и новата водна стена на пл. “Гарибалди” предизвика подигравателни коментари в социалните мрежи. Най-често сравненията са с надгробна плоча.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес