Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разширената зелена зона в София - колчета в калта (СНИМКИ)

08 октомври 2018, 14:31 часа • 8039 прочитания

От няколко седмици тече "подготовката" за поредното разширение на зелената зона в София. След 1 ноември, тя ще обхване допълнителни квартали в районите Лозенец, Оборище и Красно село.

Начинът на въвеждането на разширението в София, обаче е безобразен, отбелязават от организацията "Спаси София".

"Колчетата се слагат направо в калта, която само на хартия се води "тротоар". От друга страна, настилките на малкото ремонтирани улици в кварталите се разбиват по най-мърлявия начин. С право, софиянци имат чувството, че една доказано безотговорна институция като Център за градска мобилност си е поставила една единствена цел - да събере парите на хората без се интересува от реалното подобрение на инфраструктурата в кварталите", пишат те.

Припомняме, че с тазгодишното разширение на зоните, ежегодишните приходи от паркирането ще пораснат до колосалната сума от 50 млн. лв.

"Платеното паркиране беше въведено в София, за да финансира строителството на паркинги, но за последните десет години, със събраните пари не беше построен нито един подземен или етажен паркинг", пишат от организацията.

"Общината няма никаква целенасочена политика, която дългосрочно да реши проблемите с паркирането както в центъра, така и в кварталите, където зелените пространства, тротоарите и детските площадки са окупирани от коли. Недоумение буди фактът, че за паркирането в ЦГМ, все още отговаря Румяна Милова - част от предишното ръководство на дружеството, сменено заради съмнения за корупция", напомнят от НПО-то.

"Йорданка Фандъкова - докога ще събирате милиони от гражданите без да решавате проблемите им? Колко още може да продължи това безотговорно управление, което не дава нищо в замяна", питат от "Спаси София".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес