Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Разочарован съм!": Терзиев за скандала в СОС и отказа на Борис Бонев да бъде председател

30 ноември 2023, 12:48 часа • 15455 прочитания

Разочарован съм, че залата се превърна в място за пресконференции, а не в място за конструктивен дебат и избор на председател с цел да отпушим работата на Столичния общински съвет (СОС).

Това коментира кметът на Столична община Васил Терзиев по повод провеждането на поредната процедура по избор на председател на местния парламент. Припомняме, че преди началото на третата процедура по избор кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" обяви, че групата няма да издига кандидат за пръв сред равни и самият той се отказва от надпреварата.

Терзиев подчерта, че групата на ПП-ДБ-СС и всички 23-ма съветници са призовани да гласуват по съвест. "Винаги сме обвинявани в договорки и сглобки, но ако имаше такива, то сега щеше да има избран председател", коментира Терзиев и допълни, че градът ще плати висока цена, ако не се отпуши работата на СОС.

Още: "Мракобесни времена": Лют скандал и в Столичния общински съвет (ВИДЕО)

"Ще търсим покдрепа, докато не се избре председател на СОС. Не са много възможните варианти. Или всички без нас се събират и избират председател. Или ние с ГЕРБ, или с БСП. Ще продължим разговорите и ще намерим път, за да отпушим работата", отбеляза Терзиев.

Скандални назначения?

По повод критиките от страна на ГЕРБ-СДС към Терзиев за назначението на Николай Савов като шеф на завода за боклук, кметът подчерта, че е запознат за притеснителните моменти от биографията на Савов. Припомняме, че по-рано днес Георги Георгиев алармира относно уволнение на Николай Савов от страна на Йорданка Фандъкова заради смъртен случай.

Още: Васил Терзиев назначи нови четирима зам.-кметове на София

"Запознати сме с тези детайли. Той е назначен като временно изпълняващ длъжостта до провеждане на нов конкурс, целта ни беше да вкараме човек, който много бързо да анализира състоянието на завода. То не е никак добро и ще запознаем обществеността в какво състояние го заварихме", обясни Терзиев.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес