Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пускат нова трамвайна линия в София

09 март 2022, 11:56 часа • 32216 прочитания

Нова трамвайна линия под номер 27 ще бъде разкрита в София. Тя ще е маршрут кв. „Манастирски ливади“ („Борово“) - бул. „България“ - МС „Сердика“ - пл. „Лъвов“ и надлез „Надежда“.

Това е записано в доклад, който ще бъде обсъден и гласуван на сесията на Столичния общински съвет (СОС) този четвъртък (10 март). Целта е да се  осигури регулярен и надежден транспорт чрез създаване на оптимални връзки и висока координация между различните видове градски транспорт.

Общинските съветници ще гласуват и промени в градския транспорт, обслужващ кварталите „Младост“, „Симеоново“ и „Драгалевци“.

Идеята на промените е да се намалят задръстванията в града и да се понижат вредните емисии, да се подобри мобилността на софиянци от и до работните им места, както и повече възможности за развитие на туризма.

Предвижда се да бъдат променени маршрутът и разписанието на шест трамвайни линии, като причината за това е въведената временна организация на движението заради ремонта на Трамвай №5 по „Цар Борис III“ от трамвайно ухо „Княжево“ до Съдебната палата.

Ще се подобри обслужването по булевардите „Христо Ботев“ и „Мария Луиза“. 

От бул. „България“ и от кв. „Иван Вазов“ с директни линии ще може да се пътува до различни части на центъра.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес