Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращите от кв."Младост": Застрояването ще блокира квартала

12 септември 2016, 21:30 часа • 1108 прочитания

Застрояването ще блокира изцяло квартала. Няма да има къде вече да играят децата, няма да има и къде да паркираме колите. Вече се паркира на зелени площи, на тротоари. Това заяви Лъчезар Золев, един от живущите в кв. “Младост”, излезли днес да пореден път да протестират.

Тази вечер протестът беше значително по-голям като се бяха събрали над 200 души. Сред хората бе пусната и подписка, чиято цел е да се свика референдум срещу застрояването. Целта е да се наложи мораториум на новите строежи в квартала. Само за тази вечер бяха събрани няколко десетки подписа.

Друг протестиращ заяви, че точно зад блока, където живее, е предвидено да се строи нов блок като няма и 10 метра разстояние между съществуващия и новия блок.

Бащата на Лъчезар Божидар Золев пък заяви, че самият квартал не е правилно проектиран за размерите, които приема. В кв. “Младост” има един булевард. “Не може да не се мисли за проектиране на един по-разширен план”, обясни той като добави “не може да се презастроява без да се мисли за комуникацията”.

Друг от протестиращите, Атанас Тасев, заяви, че не е доволен от факта, че се взимат решения без никой да се допита до живеещите в квартала. “Според нас не сме уведомени и бихме желали да имаме повече тревни площи и по-малко бетон, за да не стане като Черноморието”.

Протестът сега е само първа крачка, заяви той и допълни, че задължително трябва да се изиска от общината да представи проектите и да ги прави публични и след това да се решава какви мерки биха взели хората.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес