Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продължава протеста на жителите на ж.к. Младост

15 август 2016, 09:11 часа • 1396 прочитания

Пореден протест на жителите на столичния комплекс "Младост" ще се проведе днес. Хората продължават да питат общината докога ще застроява детските площадки и градинките пред блоковете им.

Освен за законосъобразност, жителите вече започват да задават въпроси и за целесъобразност - как общината заменя имотите, които би трябвало да са общи.

По думите на жителите на квартала общината заменя кон за кокошка и така 90% от площта е заменена, хубавият парцел, който е с лице на улица, се премества и по този начин е възможно да се строи”, заяви Биляна Петрова от "Младост 1".

Замяната е станала по подробния устройствен план, одобрен през 2009 г. от Столичния общински съвет, заяви арх. Росица Семова, зам.-главен архитект на район „Младост”.

По думите ѝ частите, които са заменени, са напълно равностойни като площи. За строежа до бл. 19 Йорданка Фандъкова е обещала да намери решение, така че да се запази градинката и зелените площи, допълни арх. Семова.

Хората се оплакват от липса на достатъчна публичност и обвиняват общината, че не полага достатъчно усилия да информира своите граждани.

Заместник-главният архитект на район „Младост” обясни, че при обсъжданията на подробните устройствени планове се спазват всички процедури, но се съгласи, че трябва да се работи в посока на по-голяма публичност.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес