Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

През лятото забраната за движение на каруци в София може да е факт

04 януари 2017, 09:33 часа • 2599 прочитания

Заради промени в наредите на Столична община и промени в Закона за движение по пътищата пълна забрана на движението на каруци по улиците на София все още не е факт. Това каза Симеон Славчев – общински съветник в Столичния общински съвет. Той припомни, че основният аргумент за това искане е, че каруците създават предпоставка за ПТП и замърсяват.

Миналата година, когато беше направено това предложение, Славчев прогнозира, че всички политически групи ще го подкрепят и след гласуване през септември, от октомври забраната може да бъде факт. Тогава беше създадена работна група, която анализира проблема на движението на каруци в София, каза в „Преди всички“ Симеон Славчев и допълни:

Извикани бяха всички кметове на 24-те района на София, китно дадоха своето мнение и становище, проведохме срещи с колегите от СДВР, „пътна полиция“ и всички заинтересоване страни. Всички становища бяха за пълната забрана на каруци в София. Анализирайки проблема, работната група почерпи много опит от европейски столици и градове. В крайна сметка стигнахме до извода, че трябва да се спре движението на каруци, но се оказа, че това минава през редица наредби на Столична община и през промени в Закона за движението по пътищата. Работната група удължи своята работа поради тези причини и се надяваме, че към юли тази забрана ще бъде факт.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес