Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празничен концерт беляза 24 май в Самоков (СНИМКИ)

24 май 2021, 21:48 часа • 4655 прочитания

Празничен концерт, по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се проведе днес на площада в Самоков. В него взеха участие ученици от училищата в Самоков и Ярлово. По традиция на този ден бяха връчени и наградите "Учител на годината" на изявени професионалисти в областта на образованието.

Отличията се присъждат по решение на ОбС в пет области. За "Учител на годината в предучилищното образование" бе определена Даниела Панайотово от ДГ "Детелина". В категорията "Начално образование" бе наградена Галина Войникова от ОУ "Кирил и Методий". За "Учител на годината в прогимназиален етап" бе определена Емилия Михайлова от СУ "Отец Паисий".

Отличието за "Учител на годината в гимназиален етап" получиха Албена Попова и Елена Сердарева от Професионална гимназия по туризъм. Наградата "Най-успешен млад учител" бе за Габриела Христова от ОУ "Христо Максимов".

Пет награди бяха присъдени тази година за цялостен принос в образователното дело. Техни носители са Генка Динева от ОУ "Митр. Авксентий Велешки", Йорданка Стоянова - ОУ "Димчо Дебелянов" - Говедарци, Данче Кочова - СУ "Отец Паисий", Пенка Стойчева от ПГ "Константин Фотинов" и Елена Ранова от ПТГ "Никола Вапцаров".

На днешния светъл празник бяха връчени и отличията, присъдени с решение на ОбС по случай 1 ноември - Ден на народните будители. С почетен знак "Златен" бе удостоена Роза Попова за активна дейност като журналист и учител. Почетен знак "Сребърен" получи Катя Димова за дългогодишния и принос като журналист и музеен специалист.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес