Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна строителна драма в София - този път в "Дружба 2"

19 ноември 2017, 18:42 часа • 3099 прочитания

За опит за незаконно строителство сигнализираха жители на столичния квартал "Дружба 2". Той е бил спрян от хората, живеещи на ул. "Хайделберг" 1.

Казусът там касае строителна дейност от страна на хипермаркет. В петък, 17 ноември, към 16:00 часа следобед тежки машина са блокирали последния достъп до магазина. Това е станало, въпреки липсата на всякакви информационни табели и знаци пред и на самата улица "Хайделберг". След намесата на Обществения съвет на "Дружба" 2, тежките машини освободиха улицата.

Намиращите се на място работници признаха, че нямат разрешение за затварянето на улицата, за поставянето на ограда и за извършваните от тях строителни дейности. Били пратени само да затворят пътя и да почнат да разкопават. Отговорникът по строителството към магазина също признал на място, че нямат никакво разрешение за затварянето на последната пешеходна връзка до хипермаркета, твърдят от Обществен съвет на "Дружба 2". Трябвало само да се направи ремонт на техния паркинг, да се подменят комуникационни връзки, но от фирмата-изпълнител не си свършили добре работата, гласяло обяснението.

"По пътната настилка са нанесени щети и не се знае кой и за чия сметка ще бъдат направени последващите ремонти. Не се знае какви обекти са запланували да прави хипермаркета и дали те няма да засегнат и общинската улица "Хайделберг". Кметът на квартала Ивайло Цеков от доста дълго време отказва да даде яснота за планираните строежи в квартала ни", коментира д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба" 2.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес