Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден съмнителен строеж в София, този път в Симеоново (СНИМКИ)

14 юни 2018, 16:14 часа • 2986 прочитания

За незаконен строеж в столичния квартал "Симеоново" сигнализираха читатели на Actualno.com, като изпратиха и снимков материал.

Става въпрос за строеж на ул. "Горска ела" 15-17. Там, в прилежащото дере, вече са почнали строителни работи.

Хора от района са опитали да получат информация какво се случва, но Община Витоша не е много словоохотлива. От Инспектората са уведомили един от питащите, че става въпрос за строеж на аварийна преграда в дерето. Работници, които участват в строителните работи, обаче са казали, че всъщност се строи път. Местните хора се опасяват, че това е път, предназначен да бъде връзка към бъдещ жилищен комплекс.

Какво точно се строи би трябвало да бъде оповестено на задължителната информационна табела на проекта. Такава обаче няма. Освен това, читателят, подал сигнала до Actualno.com, е категоричен, че по закон сервитутът е 7 метра и не би трябвало в периметъра на строителните работи всъщност да има строителни работи т.е. да се коригира дерето, без да е изменен планът.

Към момента на публикуване на материала, Actualno.com все още не разполага с гледната точка на местната администрация поради невъзможност да се свърже на посочения официален телефон с неин представител.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес