Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден протест на жителите на кв. "Захарна фабрика"

27 май 2020, 20:43 часа • 3937 прочитания

Движението в района на бул. "Сливница" край кв. "Захарна фабрика" бе затруднено в късния следобед, след като хората от квартала излязоха на пореден протест. Те недоволстват срещу намерението на общината да премести хора от Виетнамските общежития в Кризисния център в квартала, съобщи Bulgaria ON AIR.

Протестиращите настояват кризисният център, който се намира в квартала, да бъде премахнат. Причината - освен, че там живеят бездомни, два от етажите му служат за дом на хората, чиито гета бяха бутнати преди повече от година. Преди време хората от квартала са получили обещание от общината, че тези хора ще бъдат изселени от центъра до края на март. Сега обаче се оказва, че тяхното изселване може да стане най-рано в края на годината.

"Ние сме заложници в този квартал. Плащаме данъци, а не можем да се приберем вкъщи. Тук обирите и нападенията са ежедневие. Страхуваме се да се разхождаме и денем, и нощем. На площада обраха едно детенце. Взеха му обувките, докато отиде да си вземе хляб", коментираха протестиращи. Те са категорични - ще останат на улицата, докато не бъдат чути исканията им.

За какво беше предишният протест в квартала - припомнете си ТУК!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес