Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подобно на Лесидрен, село Габра също пропищя от гонки

14 август 2015, 08:27 часа • 15612 прочитания

Случаят „Лесидрен” далеч не е изолиран. След трагедията, при която бяха убити 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, кметът на село Габра, община Елин Пелин, също се оплака пред медиите, че в селото постоянно стават гонки дрифтове.

Всеки божи ден – така един от малкото осмелили се да говорят пред Нова телевизия жители на селото отговори на въпрос колко често се случват гонките. Като че ли в последните години тези гонки станаха някаква традиция, добави друг човек. А трети коментира, че младежите, които се състезават, са най-обикновени. Има една групичка от 5-10 души, които нарушават закона. Не са лоши хора, но това поведение се е вкоренило в държавата, добави човекът.

Кметът на Габра Андрей Пенчев разказа, че гонките се правят извън селото, но „пиленето на гуми” сякаш се прави на площада, заради забележките му към младите шофьори. На площада има камери, които заснемат „състезателите”. Провеждал съм разговор поне два пъти с всеки младеж с книжка и имаше известно време ефект, влезе им в празните глави кой трябва да пази малките деца, но явно за кратко, посочи кметът.

От МВР обясниха, че санкционирани младежи от селото има, но не и за превишена скорост. Причината – нямало гонки, а „пилене на гуми”.

Всички знаят, чуват, но когато дойде ред да се налага санкция, свидетелите изчезват – с това заключение завърши местната власт.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес