Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подменят настилката между трамвайните линии на бул. "Янко Сакъзов"

27 септември 2024, 10:09 часа • 355 прочитания

Голямата ни болка е бул. „Янко Сакъзов“. Трамвайната линия е в безобразно състояние. Миналата седмица получихме от Столичната община първоначалното финансиране и ще започнем с подмяната на настилката между трамвайните линии. Това каза Милена Алексиева - и.д. кмет на район „Оборище“ пред БНР.

Тя добави, че в районната администрация в момента се изгражда асансьор, с който трудно подвижни хора ще имат по-лесен достъп до сградата. Той ще бъде завършен до края на годината.

ОЩЕ: Решават кои ще са временните кметове на „Оборище" и „Илинден"

„Предстои ни обществена поръчка и ще започнем изграждането на подобен тип съоръжение - асансьор, който ще се намира на ул. „Будапеща“ и ще я свързва с ул. „Московска“, като цялото това пространство ще бъде облагородено. 

"Пет фирми са избрани за поддръжката на тротоарите в „Оборище“. Администрацията е разделила района на пет подрайона", каза тя и обясни защо: „Виждаме, че е доста успешна тази система на поддръжка на тротоарите, защото все повече от тях имат годен вид за нормалното им ползване. Смятаме, че така хем инфраструктурата е в добро състояние, хем и малките фирми могат да се включат в дейността на общината. Така се работи и по-ритмично, не е необходимо да чакаме големи фирми да си свършат свои частни, големи проекти, за да стигнат до нашия район. Виждаме и отзвука при гражданите, хората са доволни“, посочи Алексиева.

ОЩЕ: След сигнал на ГЕРБ: Кузмов вече не е кмет на столичния район "Оборище"

Тя изтъкна, че не са рядкост вандалските прояви в района и даде пример с чешмите в „Оборище“. „Почти всяка седмица ни се налага да подменяме счупени или откраднати чучури на градските чешми“, каза и.д. кметът на района.

Милена Алексиева отбеляза, че в бюджета за тази година не са предвидени средства за видеонаблюдение, което донякъде би решило проблема с вандалските прояви и изрази надежда за следващата година да бъдат отпуснати средства за района за изграждане на видеонаблюдение.

През уикенда в „Оборище“ се проведе и второто събитие „Голямата маса“, на което се събират граждани от района, създават общност и обсъждат идеи, с които да направят мястото по-добро за живеене.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес