Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пети паркинг за три години правят в Самоков

29 септември 2021, 11:24 часа • 2473 прочитания

Пети поред паркинг изграждат в Самоков за последните три години с ново осветление. През 2019-та специално за целта бяха обособени пространства при блоковете с номера 23 и 8. Преди година са изградени паркинги при блоковете с номера 40 и 33. До края на строителния сезон ще се направи при блок 35, като е предвидено и  благоустрояване на цялото пространство, съобщават от местната администрация.  

Припомняме, че в началото на август месец общината финализира поръчка за 2 млн. лв. без ДДС за основен ремонт на общинска пътна мрежа и улици, изграждане на тротоари, паркинг и велоалеи. За изпълнител по петте обособени позиции бе избрана местната фирма „Бекастрой“ ЕАД.

"Вчера кметът Владимир Георгиев, шефът на дирекция ТСУ Красимира Костадинова посетиха терена, предназначен за паркинг. Те обсъдиха с изпълнителя всички детайли по строителството. Уточнени бяха входно-изходните пространства на паркинга, позиционирането на паркоместата, зоните за отдих и детския кът. Обсъдено бе отводняването, оформянето на околоблоковото пространство, както и осветлението", съобщиха от местната администрация.

От там уточниха, че собствениците на гаражи от северната страна ще получат предписания за преместването им до улицата, а общината ще им съдейства, за да се освободи входното пространство на паркинга. От тази страна ще бъде оформен и подходът към велоалеята покрай река Искър.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес