Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак протест в София заради застрояване - в "Младост" 1

12 февруари 2018, 09:12 часа • 1608 прочитания

"Младост" 1, блок 3 – пореден случай, където има частен терен, предвиден за застрояване. Там обаче има градинка, заради която жители на блока и на съседните сгради се събраха на протест.

Пред Нова телевизия протестиращите бурно възразиха против проекта, като основната тревога е, че вече наоколо е толкова презастроено, че няма никакво свободно пространство.

Същевременно собственикът, който се казва Петър Георгиев, посочи, че мястото е негово от около 10-тина години и е върнато по процедура за приватизация. Предвижда се строеж на две "малки сгради", 10 метра кота корниз т.е. сгради от по три етажа. Хората винаги са против, когато не става въпрос за техен интерес. По Подробен устройствен план (ПУП) теренът е предвиден за застрояване – не нарушаваме закона, каза друг от представителите на собствениците. Инвеститорите твърдят и, че няма да застроят градинката.

Не на застрояването – това заяви кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Тя обеща да пише на Йорданка Фандъкова, за да има обезщетение с друг имот. Често пишем отрицателни становища, но ни прескачат и дават разрешение, добави Иванчева. Тя пренасочи отговорността към главния архитект Здравко Здравков и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес