Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отменят разрешението за строеж в зеленото пространство в ж.к. Младост

18 август 2016, 09:24 часа • 1192 прочитания

Разрешението за строеж на сградата в зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21 в ж.к. „Младост” ще бъде отменено. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

„Поех ангажимента, правя много сериозни проверки на целия случай през годините. Проверката все още не е приключила, но данните, които имаме от вчерашния ден показват, че има нарушение в издаването на строителното разрешително . Така че в ситуацията, в която е издадено от районния главен архитект е направен един пропуск и не е уведомено „Топлофикация”-София, тъй като там минава газопровод. Тя вчера подаде искане за отмяна на разрешителното за строеж и според главния архитект Здравков строителното разрешително трябва да бъде отменено”, обясни Фандъкова.

„Много неща зависят от районите кметове. Те работят много. Много неща се направиха през последните години в ж.к. "Младост", това се вижда и инвестиционният интерес там е повишен. В същото време обаче доверието всеки ден трябва да се защитава. Миналата седмица имах среща в живеещи в блоковете 19, 20, 21 в „Младост” 1 - част от хората, които протестираха срещу застрояването на блоковото пространство. Това не е единственият случай. Всеки случай трябва да се разгледа индивидуално и да се търси решение, така че да не се допуска застрояване в такива територии, в които е очевидно, че няма да се постигне”, заяви още кметът на София. По думите ѝ проблемът със застрояването не решава проблемът със собствеността.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес