Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Орландовци": Крият за състоянието на бития от роми младеж заради изборите

14 юни 2015, 15:00 часа • 29217 прочитания

Властите крият информация за случая с побоя в столичния квартал „Орландовци”. Това заяви читател на Actualno.com.

Според информацията на читателя ни пострадалото в мелето момче, настанено в „Пирогов”, е с тежки наранявания – счупени ребра и пробит бял дроб. Защо МВР казва, че няма сериозно пострадали, възмущава се читателят ни.

Освен това жители на „Орландовци” смятат, че подробностите около случая се крият заради предстоящите местни избори. Два мандата г-жа Фандъкова не направи нищо за незаконно настаняващите се в квартала роми, казват запознати. Проблемът датира от поне 20 години. Върти се търговия с цигари без бандерол под покровителството на Второ районно управление, заявяват хора от „Орландовци”.

На въпрос дали има подадени жалби за тези проблеми, хората казват, че има такива и след това на адресите на жалбоподавателите са се появявали роми, за да „убеждават” съответния гражданин да си оттегли жалбата. Имало е случаи, при които следователи от Второ районно управление в София са викали жалбоподаватели и са им обяснявали, че най-добре да си оттеглят претенциите, "защото ги знаеш какви са да не стане по лошо може да ти запалят и къщата".

Припомняме, че сбиването в "Орландовци", подобно на това в Гърмен, стана факт заради силна музика. Резултатът от боя е седем приети в "Пирогов" - както българи, така и роми. Пред БНТ заместник-правосъдният министър Красимир Ципов каза, че само един човек е останал в "Пирогов", другите са пуснати за домашно лечение. Имало арестуван с криминално минало.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес