Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От 1 юли рейс 63 ще ходи до Златните мостове

28 май 2015, 13:40 часа • 9516 прочитания

Представители на Софийската организация на ВМРО – Българско национално движение и граждани протестираха пред сградата на Столична община по време на сесията на Общинския съвет. Те поискаха възстановяването на редовната автобусна линия до местността „Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

Със съдействието на Столична община линията на автобус 63 ще бъде удължена до местността „Златните мостове“ считано от 1 юли, което ще позволи на столичани и гостите на София да имат обществен превоз и до тази местност. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов се ангажира в рамките на две до три седмици да бъдат изготвени необходимите анализи и документи, които да позволят това.

По инициатива на Димитър Антов, който наследи Ангел Джамбазки в Общинския съвет, темата беше отново повдигната и партията поиска решение на въпроса. Според заместник-кмета Христов в настоящия момент най-удачният вариант за бързо и ефективно решение е удължаване на маршрута на линия 63. Идеята е маршрутът да се удължи до местността „Златните мостове“ за месеците от юли до края на август. Това ще бъде експериментално трасе, като на база на данните впоследствие може да се разработи и пусне вариант за отделна линия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес