Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Определиха новия кмет на столичния район Слатина

22 януари 2015, 14:24 часа • 17016 прочитания

Наталия Стоянова е новият кмет на столичната община Слатина. Тя беше избрана с тайно гласуване по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Това се случи, след като днес стана ясно, че досегашният кмет Антоанета Апостолова е подала оставка на 20 януари. Тя бе разследвана от Софийската апелативна прокуратура за финансови злоупотреби.

Наталия Симеонова, която бе назначена днес, е била зам.-кмет на Апостолова 3 години. На тайно заседание за нея гласуваха 37 общински съветници, двама бяха против, а 4-ма се въздържаха, информира БГНЕС.

Новият кмет на район "Слатина" заяви пред медиите, че приоритетите в работата й ще бъдат насочени към благоустройство, подобряване на живота на хората като цяло. Главна цел ще бъде и програмата за саниране на сгради, като според нея, към тази програма са насочени усилията на цяла София, а район "Слатина" нямало да остане по-назад.

На въпрос, как се е съгласила да поеме труден район, какъвто е "Слатина", още повече и че към бившия вече кмет, е имало нападки и обвинения, Стоянова посочи, че нападки може да има към всеки.

"Има органи, които решават тези неща, дали нещо, което е излезнало в медийното пространство е истина или не. Не се притеснявам, защото познавам работата в района и смея да кажа, че съм администратор", каза новият районен кмет, предаде агенция "Фокус".

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес