Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общински съветници искат министър да защити паветата на "Дондуков"

30 май 2017, 16:19 часа • 3762 прочитания

Общинари от София призоваха министърът на културата Боил Банов да се намеси чрез становище относно предвиждания ремонт на булевард "Княз Александър Дондуков".

Съветниците Марта Георгиева и Иво Божков припомнят, че ремонтът на булевард "Княз Александър Дондуков" трябва да започне само след няколко дни - на 1 юни. Съветниците подчертават и, че Столична община е избрала изпълнител на поръчката, но все още не е заявила публично решението си по въпроса от какъв материал да бъде пътната настилка на булеварда - павета, асфалт или комбиниран вариант.

Според съветниците становището на министъра на културата ще има изключителна тежест при вземането на решение относно настилката на булеварда. Поради това членовете на СОС призовават Банов да се намеси категорично за съхранението както на духа, така и на културно-историческото наследство и архитектурен облик на София.

В същото време културното ведомство организира публична дискусия по темата. Тя ще се проведе на „Сцена 17” на 7-я етаж в централната сграда на Министерството на бул. „Ал. Стамболийски” 17.

За участие в дискусията са поканени широк кръг заинтересовани лица - граждански организации, представители на неправителствения сектор и на медиите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес