Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Самоков напомня със съобщения за плащането на данъците

21 февруари 2023, 12:31 часа • 1029 прочитания

От началото на тази седмица данъчно задължените лица вече получават годишните си данъчни съобщения за задълженията за 2023 г.

Съобщенията са придружени от брошура за изразходваните средства от Община Самоков в различните направления. Тази форма на отчет започна през 2014 г. и от тогава, всяка година към данъчните съобщения се прилага и информация за направените инвестиции в благоустрояването и инфраструктурата в града и селата. Отчитат се извършените социални дейности и размера на инвестицията за тях. В сектора „Образование” се дава информация за инвестиции в сградния фонд, за дейности в сферата на образованието, за издръжка на училища и детски градини. В брошурата намира място и отчетът за проведените културни мероприятия и инициативи през предходната година. Внимание се отделя и на инвестициите в спорта като материална база, финансиране на състезания и подпомагане на спортните клубове. Отделна тема са вложените средства за развитието на туризма, в това число инфраструктура, реклама, участие в изложенията и др. В дипляната към данъчните съобщения се посочват и направените инвестиции и проведените инициативи за опазване на околната среда. Не на последно място, се отчита и самата работа на администрацията за гражданите и бизнеса. Тази година брошурата-отчет към данъчните съобщения е под надслов „Заедно променяме Самоков!”.

Общинска администрация – Самоков призовава гражданите да заплатят своевременно данъчните си задължения, за да се възползват от 5%-ната отстъпка до 30 април. От друга страна, ще подпомогнат общинския бюджет със средства, необходими за реализиране на капиталовата програма през този строителен сезон.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес