Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин откри нови спортни площадки и игрища

22 септември 2022, 14:14 часа • 5011 прочитания

На 20 септември 2022 г. официално бе открито новото спортно игрище в село Равно полe. Игрището е с размери 50/32 метра и е изградено по програмата "Хеттрик V" на УЕФА, в която финансирането е осигурено съвместно от европейската футболна централа, БФС и Община Елин Пелин.

Теренът в Равно поле е едно от трите нови игрища в района, като другите две се намират в с. /гара/ Елин Пелин (42/22 метра) и гр. Елин Пелин (31/25 метра). Общата площ на трите проекта възлиза на 3299 кв. м, а инвестицията от страна на Българския футболен съюз за тях е над 100 хил. лв.

Сред специалните гости на откриването бяха президентът на БФС г-н Борислав Михайлов, вицепрезидентът на БФС г-н Емил Костадинов, г-н Валентин Чакъров - ръководител в БФС и г-н Братан Братанов – председател на БАМФ. Поздрав към всички присъстващи отправиха кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов и кметът на село Равно поле г-н Григор Господинов. Празничен водосвет за здраве и развитие на детско-юношеския спорт бе отслужен от отец Цветан Велинов.

След тържественото откриване на площадката се състоя демонстрационен мач между местни деца в различни възрастови групи от Футболен клуб „Академия Мургаш“, с ръководители г-н Александър Станоев, г-н Милен Филев и г-н Асен Вутев. След мача на децата им бяха раздадени тениски на националния отбор, топки за футбол, медали и купи от БФС.

В същия ден г-н Борислав Михайлов и г-н Ивайло Симеонов посетиха и реновираната спортна площадка в село /гара/ Елин Пелин, намираща се в двора на ОУ „Стефан Стефанов“. Площадката е с нова изкуствена настилка, също изградена с помощта на Българския футболен съюз. На откриването на спортната площадка в училищния двор присъства и кметът на населеното място г-жа Вяра Вучкова.

Припомняме ви, че през месец август бе обновена спортната площадка по футбол, намираща се в централна градска част, в карето между улиците „Елин Пелин“, „Лесновска“ и „Св. Кирил и Методий“, предназначена за практикуване на масов спорт на деца и младежи от града. Площадката вече е с нова и удобна настилка от изкуствена трева съвместно изградена между Община Елин Пелин и БФС.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес