Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин е подпомогнала местните футболни клубове с над 350 000 лв за 2 години

18 март 2019, 14:31 часа • 1277 прочитания

За последните две години (2017 и 2018 г.) футболните клубове на територията на община Елин Пелин са получили субсидии в размер на 154 800 лв. Това не включва сумата от над 200 000 лева, инвестирани в изграждането и ремонтите на спортни съоръжения, свързани с футбола. Само за сравнение, за целия предишен мандат от 2011 г. до 2014 г. включително, са изплатени общо 93 251 лв за футбола в община Елин Пелин.

От тази година всички клубове са официално уведомени, че отпускането на финансови средства от гласуваните субсидии за 2019 г. ще се извършва само след предоставяне на подробен отчет и информация за изразходваните бюджетни преводи през 2018 г. Заявяването на всяка следваща субсидия пред Община Елин Пелин се съпровожда с отчет за предходно преведената, придружен със съответните разходно оправдателни документи. Увеличаването на отпусканите финансови ресурси за развитието на детски спортни школи, изградени към спортните клубове, налагат отчет при тяхното усвояване. За осигуряването на максимална прозрачност са необходими ясни и обективни критерии, както и параметри за целесъобразното разходване на обществени средства.

През последните години община Елин Пелин не спира да работи за развитието не само на футбола, но и на всички останали спортни клубове. Целта ни е преди всичко подпомагане на спортните клубове за развитие на детско-юношеския спорт, повишаване мотивацията на деца и ученици с изявени дарби в областта на спорта. Работи се непрекъснато за увличането на повече деца и разширяване обхвата на спортуващите, както и непрекъснато се организират прояви с участието на детско-юношески школи на спортните клубове.

Ето тук може да видите копие от писмото, на община Елин Пелин, изпратено към всички спортни клубове на нейната територия, получаващи общински субсидии и официалния отговор на ОФК Елин Пелин, касаещ техния отчет.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес