Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Божурище работи усилено по разширението на детските градини

06 август 2024, 14:19 часа • 20 прочитания

Община Божурище работи усилено по разширението на детските градини. С това се похвали кметът на общината Георги Карадимов в социалната мрежа Фейсбук. 

Димов обясни, че относно разбираеми коментари за осезаема необходимост от изграждане на сграден фонд към СУ "Летец Христо Топракчиев", както и изграждане на сграден фонд към детска градина Буратино и въобще за обособяване на изцяло нова детска градина, може да даде следната информация.

"Ще споделя, че община Божурище създаде работни проекти и участва с тях по различни програми за финасиране във времето което беше определено от финансиращите органи и от република България. За всеобща радост всички проекти свързани с изграждане на нови сгради за нашите деца бяха одобрени и финансирани, точно за това в момента сме обявили обществени поръчки за избор на изпълнители за тези инфраструктурни обекти, които ще обслужват малките съграждани на община Божурище", поясни Димов. 

Той увери, че общината работи усилено по всички проекти, както и че спазва задължителните закони и срокове създадени от държавата.

Георги Димов напомни, че всички знаят и виждае, че нещата се случват много трудно, защото мисля, че ви е ясно, че не всичко зависи само от нас, като общинска администрация, но мога да заявя категорично, че ще направя и невъзможното тези проекти да бъдат реализирани в този управленски мандат.

Още: Строят Музей на авиацията в Божурище

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес