Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обещание: Ще има ограничаване на билбордовете в София

03 юли 2018, 09:25 часа • 1016 прочитания

Да внесем ред в града – чрез намаляване на визуалната комуникация. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков във връзка с готвените промени в Наредбата за преместваемите обекти, рекламните и информационните елементи на Столична община.

Здравков изтъкна, че имало много упреци към Столична община, че се фаворизират определи бизнес субекти. Започваме първо да намаляваме билбордовете – чрез увеличаване на разстоянията, при някои от тях до два-три пъти по-големи разстояния, уточни той, като добави, че не може да възприемеш толкова много информация докато шофираш например. Това ще става след изтичането на течащите преди промените в наредбата договори за наем на билбордовете, които били стандартно 10-годишни.

Премахваме възможността за голяма реклама в първа зона. Реклама на т.нар. фризери ще има само в зоната на имотите – вътре, в търговския обект, а не на тротоара, обясни главният архитект пред Нова телевизия. Искам да имаме ясни правила, подчерта той, след като обясни и, че ще има промени и за рекламите по кооперации и сгради - да има действително ремонт на дадена сграда, саниране, а не да се сложи просто рекламно пано, за да се вземат "едни пари" без ремонт.

Тепърва промените в наредбата трябва да минат през Столичния общински съвет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес