Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежение в кв. "Факултета" и кв. "Филиповци"

17 април 2020, 13:25 часа • 11963 прочитания

Няколко коли на полиция и жандармерия се насочиха около 13 часа днес в кв. "Факултета" на столицата, предаде репортер на Actualno.com. Малко по-късно към района се насочи и линейка.

Десетки граждани на квартал "Факултета" са излезли на улиците на квартала, чуват се викове "Оставка", предаде БГНЕС. На място е заместник - директорът на СДВР Антон Златанов.

При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е установено, че е бил с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в квартал „Факултета“ директорът на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев. 

"Знаете за новата заповед. Създали сме организация. Опитваме да сме диалогични и да не предприемаме репресивни мерки, към настоящия момент те дават резултат", допълни той. 

Органите на реда ще извършат проверка дали действията на жителите на квартала са провокация и са били предварително организирани.

"Не мога да коментирам възгласите за оставка", каза още Хаджиев.

Местните жители твърдят, че заради карантината в квартала не могат да отидат на работа и ги уволняват.

По информация на агенция Фокус напрежение има и в кв. "Филиповци".

Заместник- кметът на община "Красна поляна" заяви, че е сезирал прокуратурата заради клип във Facebook на местен ромски лидер, който е призовал хората от квартала днес в 12.00 часа да се съберат на протест.

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова успокои, че напрежението във "Факултета" е намаляло и увери, че взетите от Общината мерки не са дискриминативни, а целят опазване на гражданите и техните близки.

Снимка: архив

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес