Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Наглост": Една от съборените будки пред КАТ-София изникна отново - пак незаконно

12 юли 2023, 10:14 часа • 3202 прочитания

След премахването на незаконните павилиони до КАТ в София един от “ползвателите” незабавно е поставил будката си на метри от предишното място, този път върху частен имот. Това отново е станало без разрешение и в разрез с всички наредби и закони. Вече е излят дори фундамент на мястото.

За това съобщи кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев във Facebook, като добави: "Наглостта на някои хора явно няма граници".

"Изглежда, че разбивайки дългогодишната схема на “прекарвачите”, общината е засегнала тежко сериозни интереси. Борбата за налагане разпоредбите на закона продължава", пише той.

Георгиев е разпоредил незабавна проверка по случая и стартиране на нова процедура по премахване на незаконния обект. "Определено това ще отнеме време заради несъвършенствата на нормативната уредба, но колкото и да е то, рано или късно, общината ще постигне успех", смята районният кмет.

"Докато съм кмет на район “Изгрев”, толерантността към хаоса, беззаконието и ощетяването на хората ще е равна на нула. Заедно ще направим района си едно по-добро и справедливо място за живот. Доказахме, че го можем", заяви д-р Делян Георгиев.

На 10 юли павилионите пред КАТ-София бяха премахнати. Част от тях никога не са имали разрешения за поставяне, други бяха с изтекли срокове. След спечелени дела от Столичната община по жалби на собствениците на обектите започна тяхното събаряне и преместване. Кметът на "Изгрев" заяви, че се бори за премахването на будките от години.

ОЩЕ: Кметът на район „Изгрев“: Работата ни срещу незаконните павилиони не е от днес, а от години

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес