Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летище София с един лекар при задължителни два за всеки от терминалите

23 декември 2016, 09:12 часа • 2422 прочитания

По правило на летище София трябва да има по двама лекари - по един на двата терминала. Оказва се, че има само един лекар, който обслужва терминалите.

Собственичката на бившата фирма, която е обслужвала летището, твърди, че сегашната нямала достатъчно лекари, за да се справи със ситуацията на място. Летище София е обект от ключово значение за националната сигурност.

Доктор Янкова, която е на терминал 1, забрани на екипа на bTV да ходи и да прави интервюта. В същото време на терминал 2 се оказва, че няма лекар, който да обслужва евентуални спешни случаи. Ситуацията е следната: ако хипотетично и на двата терминала има нужда от спешно медицинско обслужване, то от репортажа става ясно, че има само един лекар. Според обслужващите медицински лица на летището организацията им е "перфектна".

Задължително по изискване е терминал 1 и терминал 2 да бъдат обезпечени с лекари. Доктор Велчева, която преди е обслужвала летището, твърди, че е имало случаи, в които се е налагало да има два лекарски екипа. Директорът на летището е категоричен, че сигурността е гарантирана. От летището обясниха, че все пак и на двата терминала има фелдшери с достатъчен опит.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес