Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коронавирус: Масово затваряне на магазини в базар "Илиянци" (ВИДЕО)

12 март 2020, 14:07 часа • 6508 прочитания

28 от 31 обекта в "Илиянци" са с предписания за затваряне след специализирана акция на СДВР, пожарната, жандармерията, РЗИ, НАП и Инспекцията по труда, съобщава МВР.

Служители от инспекцията по труда са издали 2 предписания и 5 акта за установени административни нарушения - заради работещи без трудови договори. От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти. 9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел „Икономическа полиция“ - СДВР са образували 1 досъдебно производство по чл. 172 б от НК.

Стриктно са проверени всички търговски обекти на територията на тържището за спазване на санитарно – хигиенните норми, данъчно-осигурителното законодателство и наредбите за пожарна безопасност. Проверки са извършени и с цел установяване на евентуални икономически престъпления, незаконно пребиваващи и издирвани лица.

Припомняме, че акцията стана факт заради информацията, че синът на приетите в "Пирогов" първи два случая с коронавирус в София работел в "Илиянци". Оказа се, че той е работил на жп гара Илиянци.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес