Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контрольорка си изпусна нервите в опит да налага незаконно определени глоби от СОС

07 юли 2016, 09:23 часа • 5016 прочитания

Драскаше ме, удряше ме, искаше да ми счупи телефона, дърпаше ми го. Така 17-годишният Ивайло Маджаров разказва как контрольорка му се е нахвърлила, след като той се е намесил да защити жена, на която служители на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са искали да напишат акт.

По думите на младежа той е искал да помогне на жената да си узнае правата. Глобената пасажерка обаче не протестирала и си взела акта. Тя била свалена от превозно средство на градския транспорт в София от двама контрольори – мъж и жена.

„Видях как една жена беше свалена от контрольори, реших да я посъветвам да си потърси правата и да си вземе акта. Бях избутан от мъжа контрольор, тогава извадих телефона и реших да снимам”, разказа Маджаров, цитиран от Нова телевизия.

По случая е започнала проверка, макар Ивайло да не е подал жалба. Сигнал за нередност няма и от жената, сдобила се с акт. „Ако бъде установено, че нашите служители са превишили правата си, те ще бъдат наказани”, каза директорът на ЦГМ Румяна Милова. Тя допълни, че след 1 юни – датата на повишаване на цената на билетите в София, е имало няколко случая на конфликти между контрольори и пътници.

Припомняме, че срещу решението за поскъпване на билетчето има заведени дела. Основание да се счита решението за незаконно е, че с подзаконов акт т.е. наредба се "прескача" закон - в случая Закона за автомобилните превози. Освен това контрольорите са служители на ЦГМ, а то е търговско дружество и по закон няма право да налага административно-наказателни санкции т.е. глоби.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес