Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Константин Павлов: Строежът на “Артекс” е незаконен и трябва да се събори (ВИДЕО)

21 юни 2021, 15:59 часа • 6394 прочитания

Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов заяви, че небостъргачът "Златен век" е абсолютно незаконен и призова институциите да се намесят. Според него протестът на строителната фирма ,,Артекс” противоречи, на твърденията им, че имат всички разрешителни.

 „Незаконното строителство на „Златен век“ беше централна тема и основен приоритет в моята предизборна програма. Затова и най-естественото за мен е да повдигна въпроса и да сезирам институциите”, заяви Павлов.

Според него цялата документация за строителството е изготвена в разрез със закона:

"Само преди седмица сезирах Главния прокурор на Република България по повод продължаващото строителство на обекта „Златен век“. Знаете позицията ми за законността на разрешението за строеж. Сезирам прокуратурата за двете заповеди на Главния архитект на София, които според мен са невалидни, тъй като се отнасят до несъществуващ акт. Надявам се и накрая да получим мнение по същество, а не между другото, за валидността на разрешението за строеж", добави кмета.

Припомняме ви, че тази сутрин служители на "Артекс Инженеринг" се събраха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те посочиха, че инcтитyциитe oтнoвo ce гoтвят дa cпpaт cтpoeжa и пpeдyпpeдупредиха, чe тoзи път щe пoтъpcят пpaвaтa cи в съда.

Повод за недоволството стана решение на служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова, която преди месец разпореди на ДНСК по-задълбочена проверка на случая със строителството на небостъргача "Златен век". Малко по-рано днес решението стана факт - ДНСК спря строежа на сградата.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес