Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на "Овча купел" поиска Фандъкова да обясни защо е спряла дългоочакван ремонт

24 април 2020, 13:11 часа • 5798 прочитания

Не сме искали да бъде спрян проектът за обновяване на улица "Народно хоро" в "Овча купел". Това казва районният кмет Ангел Стефанов, който коментира решение на централната община т.е. на столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Ремонтът на ул."Народно хоро" е дългоочакван за квартала, отлаган многократно във времето. Това решение на г-жа Фандъкова предизвиква напрежение в района и отправям покана към нея да обясни лично на съгражданите ни причините, поради които рехабилитацията на улицата отпада от капиталовата програма на Столична община (СО)", казва Стефанов в свое прессъобщение.

По думите му, много жители на на "Овча купел" са питали какво става и защо проектът е спрян. "Всички знаем, че "ремонт на ремонта" се превърна в принцип на работа в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. "Народно хоро" да се изпълни качествено - с непрекъснати тротоари от двете ѝ страни и положено подземно окабеляване, както е във всеки европейски град, а не висящи във въздуха високоволтови проводници, както бе "проектирано" от преди да встъпя в длъжност", казва кметът.

Според Стефанов, сагата с ремонта се точи над 5 години и чак сега Столичният общински съвет (СОС) се съгласил да отдели пари, но вчера (23 април) ремонтът е бил спрян от Столична община.

"Ще подкрепя и всяка законна форма на протест на хората в район Овча купел срещу спирането на рехабилитацията на ул."Народно хоро" и ремонта на банята в Горна баня", казва още Ангел Стефанов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес